Algemene voorwaarden

Lieve Antraciet klant,
 
Wij van Antraciet werken hard om zo duurzaam mogelijk te ondernemen, en kiezen bijvoorbeeld duurzame merken uit voor onze winkel om bewust om te gaan met zoiets leuks en moois als kleding.
De mode industrie groeit snel en veel. En hoe prachtig het ook is dat er zo veel mooie dingen gemaakt worden en iedereen zich kan kleden naar eigen smaak, daar komen nadelen bij kijken voor onze planeet en ook kleine ondernemers zoals Antraciet. Het stijgende aantal retourneringen van online aankopen is hier een voorbeeld van. Tegenwoordig wordt kleding gemakkelijk besteld en terug gestuurd, waarna sommige kleding niet eens meer verkocht kan worden. Dit leidt tot verspilling van kleding, veel uitstoot door meermaals vervoer, verspilling van verpakking, en dan nog bijkomende kosten voor de ondernemer.
 
Met die gedachte vragen wij je dan ook goed na te denken over je aankopen, om zo retouren te voorkomen, ons een beetje te helpen, en je ecologische voetafdruk te verkleinen.
Natuurlijk komt het voor dat een item gewoon niet past of niet is wat je ervan verwacht had, en kan je dit retour sturen of omruilen. Maar twijfel je bij aankoop al over de maat of stijl? Bedenk dan goed of dit iets is waar je blij van wordt. Twijfel je nog steeds? Dan staan wij altijd voor je klaar met persoonlijk advies op afstand via mail of telefoon, zodat je goed geholpen kan worden de juiste aankoop te doen.
 
Wij waarderen onze klant enorm, en stellen het op prijs als we zo samen op een duurzame manier kunnen genieten van mode! Dankjewel,
 
Liefs,
Team Antraciet

 

 

Door uw bestelling in te dienen bij onze webshop, gaat u automatisch akkoord met deze voorwaarden en gaat u als klant een bindende overeenkomst aan.

 

1 Bestellingen

1.1 Wanneer de klant items via de webshop bestelt, wordt een ​​koopovereenkomst gesloten.
1.2 Wij doens ons uiterste best om onze webshop zo nauwkeurig mogelijk te actualiseren, toch is het magazijn van Antraciet altijd onderhevig aan verandering. Daarom behouden wij ons het recht voor, indien het voorraadniveau onjuist is of in geval van onvoorziene omstandigheden, de bestelde product(en) niet te leveren.
1.3 Antraciet behoudt zich het recht voor om op elk gewenst moment de prijs van onze producten aan te wijzigen.
1.4 In het geval dat wij niet kunnen leveren, wordt de klant gecontacteerd en wordt de kans gegeven om de bestelling te annuleren. Bij een geanulleerde bestelling wordt je geld binnen 14 dagen terugbetaald. Wanneer het product beschikbaar is voor een latere levering, wordt er een nieuwe leverdatum aangeboden. Indien dit niet wenselijk is, dan heb je ook de mogelijkheid om de bestelling te annuleren.

 

2 Betaling

2.1 Wij bieden een breed scala aan betalingstypen via:
Creditcard (VISA & Mastercard)
Bankrekening (iDeal)

2.2 Zodra uw bestelling bij onze webshop is ingediend en betaald ontvangt u een e-mail met de bevestiging van de bestelling en de details van de bestelling.
2.3 Voor vragen over uw bestelling kunt u contact met ons opnemen op: [email protected] Wij zullen u zo spoedig mogelijk beantwoorden.

 

3 Verzenden & retourneren

3.1 Wij gebruiken PostNL als onze verzendpartner. Onze tarieven zijn te vinden op de Verzend- en retourpagina. Wanneer we uw bestelling verzenden, ontvangt u een trackingcode om uw bestelling te volgen.
3.2 Klanten met een factuuradres en verzendadres buiten de EU zijn niet verplicht BTW af te dragen. Nadat is bevestigd dat uw factuuradres en verzendadres buiten de EU ligt, wordt de BTW automatisch uitgesloten van bij uw bestelling in de check-out.
3.3 Wij betalen geen eventuele douanekosten of (import)belastingen op uw bestelling voor verzendingen buiten de Europese Unie (EU). Tevens zijn wij niet verantwoordelijk voor pakketten die verloren gaan of verkeerd worden afgeleverd door de verzendpartij (PostNL, UPS, DPD etc.) vanwege bijvoorbeeld een verkeerde adresinvoer. Wij zijn enkel een tussenpersoon tussen uw bestelling en de verzendpartij.

3.4 Retouren dienen van tevoren aangemeld te worden per mail of telefoon.

3.5 Voor sale artikelen kunnen geen retourneringen worden aangevraagd.

 

4 Leveringsstatus

4.1 Zodra uw pakket (en) in het sorteercentrum van onze verzendpartner staat, ontvangt u een trackingcode om uw bestelling te volgen.                                                                                       

4.2 Wij zijn niet verantwoordelijk voor verloren pakketten als gevolg van de verkeerde adressen, of eventuele gebreken van onze verzendpartner. 

 

5 Productkwaliteit en defecte producten

5.1 Bij Antraciet schieten we met veel zorg alle foto's die op de webshop worden getoond. We doen ons uiterste best om het product in zijn ware vorm te tonen. Als het product dat je hebt ontvangen niet overeenkomt met de afbeeldingen of omschrijving in onze webshop dan kan je het product retourneren of contact opnemen met onze klantenservice per telefoon via e-mail. [email protected].
5.2 Na ontvangst van het product zullen we kijken of we de claim goedkeuren, als dit het geval is, wordt je op de hoogte gesteld. Wij sturen dan een nieuw product (indien voorradig) samen met de vergoeding retourzendingen, of we zullen u terugbetalen voor zowel het product als de retour verzendkosten.

6 Retourbeleid en terugbetalingsbeleid

6.1 Alle verkopen en bijkomende prijzen van de producten zijn definitief, wij doen niet aan prijsvergelijking of prijsaanpassingen. Nadat je de goederen hebt ontvangen, heb je het recht om het pakket te openen en te controleren of alles er is. Je kunt het product alleen retourneren d.m.v. het retourformulier indien het product niet gebruikt is en alle originele verpakkingen, prijskaartjes en hangtags etc. nog intact zijn. Indien je het product wilt retourneren, dan moet dit binnen 14 dagen na ontvangst van de goederen bij ons binnen zijn. 
Let op: totdat het product bij ons is afgeleverd, bent u er verantwoordelijk voor. Stuur daarom de retourzending altijd incl. een trackingnummer. Antraciet is niet verantwoordelijk voor retourzendingen.
6.2 Retourbeleidseisen
Wanneer de retourzending niet voldoet aan onze eisen (zie verzenden en retourneren), behouden wij ons het recht voor om de retourzending of ruil te weigeren. Alle originele verpakkingen die bij het artikel moeten worden geleverd, inclusief accessoires, authenticiteitskaarten, schoenendozen en stofzakken, moeten teruggestuurd worden in de originele staat. Wij accepteren geen schoenen die teruggestuurd worden zonder een doos, belopen zolen of in een beschadigde doos. Wij sturen deze terug naar de klant en verlenen geen refund. 
6.3 Ben ik verantwoordelijk voor de retourzendingen?
Ja, jij wordt in rekening gebracht voor de retourkosten. We raden aan om de retourzending incl. trackingnummer te laten opsturen. Dit komt doordat u verantwoordelijk bent voor het pakket wanneer het verloren gaat of anderszins niet wordt ontvangen.
6.4 Is het mogelijk om mijn artikelen te retourneren of uit te wisselen in de Antraciet winkel
Ja, het is mogelijk om uw online gekocht product te retourneren of uit te wisselen in onze winkel. Het wordt daar op dezelfde wijze behandeld als bij een product dat via verzending is verzonden.

 

7 Omruilingen

Als u uw product wilt ruilen voor een andere maat, kleur of stijl neem dan contact met ons op . Doe dit zo snel mogelijk om ervoor te zorgen dat de gewenste andere kleur maat of stijl van het product voor jou gereserveerd wordt. Het maximale aantal dagen om uw product te ruilen is 14 dagen na ontvangst. Dezelfde termijnen en voorwaarden zijn van toepassing op omruilingen zoals op retourzendingen. Houd er rekening mee dat extra verzendkosten mogelijk zijn voor een uitwisseling.

 

8 Gebruik van onze content

8.1 Alle inhoud op de website en webshop van Antraciet inclusief logo's, foto's en video's behoren tot Antraciet of partijen waar we mee werken.
8.2 Als u van onze inhoud op onze website wilt gebruiken, zoals afbeeldingen van de website, de blog of iets anders, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.
[email protected].

 

9 Bedrijfsgegevens

Antraciet

Nieuwe Rijn 29

2312JD, Leiden, Nederland

KvK 62945955 

 

10 Feedback & Vragen

Eventuele feedback / vragen over Antraciet te ontvangen / te beantwoorden kan via [email protected] of per telefoon via 071-5663600.